



Ο παραγωγός
Ονομάζομαι Βασίλης Καρατσίκης, γεννήθηκα και ζω σε έναν από τους πιο όμορφους και παρθένους τόπους, το Καρπενήσι, στην Ευρυτανία. Πάντα είχα ιδιαίτερη αγάπη για τον τόπο μου και βαθιά εκτίμηση για τη φύση και την άγρια ομορφιά, που μας προσφέρει. Η ζωή μου από μικρό παιδί είναι συνδεδεμένη με τη φύση και τις δραστηριότητες μέσα σε αυτή. Είμαι μελισσοκόμος και ασκώ την νομαδική μελισσοκομία, δηλαδή μεταφέρω τα μελισσοσμήνη μου από περιοχή σε περιοχή αναλόγως με τις ανθοφορίες. Τα τελευταία χρόνια χειρίζομαι τα μελίσσια μου με τις αρχές της βιολογικής μελισσοκομίας, ευαισθητοποιημένος πάντα στο περιβάλλον και τα προϊόντα μου έχουν πιστοποιηθεί βιολογικά!
Η φιλοσοφία
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μελισσοκομία το 2011. Όταν πήρα τα πρώτα μου μελίσσια, o μικρόκοσμος αυτού του πλάσματος με έκανε να προβληματιστώ και να καταλάβω πόσο μεγάλο και σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Πως αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, δεν θα υπήρχαν χωρίς την ύπαρξη των μελισσών! Τρυγώντας τα μελίσσια μου και τοποθετώντας το μέλι τους στα βάζα, άρχισα να βλέπω ότι μέσα σε αυτά μπορούσα να «κλείσω» ένα κομμάτι της φύσης και των αρωμάτων, που ο ίδιος απολάμβανα κάθε μέρα.
Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ να προσφέρω ένα προϊόν αγνό και ατόφιο, όπως ακριβώς το συλλέγουν οι μέλισσές μου με συνέπεια, υπευθυνότητα, σεβασμό και αγάπη προς τη μέλισσα και το περιβάλλον, χωρίς καμία επεξεργασία. Η παραγωγή μου αφορά, κατά κύριο λόγο, ορεινά μελιτώματα όπως: Μέλι ελάτου, Μέλι βελανιδιάς, Μέλι πεύκου και Μέλι δάσους. Τα μελίσσια μου κατά την περίοδο συλλογής μελιού βρίσκονται σε ορεινές περιοχές στα παρθένα βουνά και τα απάτητα δάση της Ευρυτανίας ενώ μεταφέρονται στην ορεινή Βόρεια Εύβοια για το μελίτωμα του Πεύκου. Έτσι, εμπνεύστηκα και το όνομα των προϊόντων μου, “ΟΡΕΙΝΟ”, τα οποία είναι και πιστοποιημένα βιολογικά.








Η φιλοσοφία
Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη μελισσοκομία το 2011. Όταν πήρα τα πρώτα μου μελίσσια, o μικρόκοσμος αυτού του πλάσματος με έκανε να προβληματιστώ και να καταλάβω πόσο μεγάλο και σημαντικό ρόλο έχει στη ζωή και την καθημερινότητά μας. Πως αγαθά που θεωρούμε δεδομένα, δεν θα υπήρχαν χωρίς την ύπαρξη των μελισσών! Τρυγώντας τα μελίσσια μου και τοποθετώντας το μέλι τους στα βάζα, άρχισα να βλέπω ότι μέσα σε αυτά μπορούσα να «κλείσω» ένα κομμάτι της φύσης και των αρωμάτων, που ο ίδιος απολάμβανα κάθε μέρα.
Γι’ αυτόν τον λόγο προσπαθώ να προσφέρω ένα προϊόν αγνό και ατόφιο, όπως ακριβώς το συλλέγουν οι μέλισσές μου με συνέπεια, υπευθυνότητα, σεβασμό και αγάπη προς τη μέλισσα και το περιβάλλον, χωρίς καμία επεξεργασία. Η παραγωγή μου αφορά, κατά κύριο λόγο, ορεινά μελιτώματα όπως: Μέλι ελάτου, Μέλι βελανιδιάς, Μέλι πεύκου και Μέλι δάσους. Τα μελίσσια μου κατά την περίοδο συλλογής μελιού βρίσκονται σε ορεινές περιοχές στα παρθένα βουνά και τα απάτητα δάση της Ευρυτανίας ενώ μεταφέρονται στην ορεινή Βόρεια Εύβοια για το μελίτωμα του Πεύκου. Έτσι, εμπνεύστηκα και το όνομα των προϊόντων μου, “ΟΡΕΙΝΟ”, τα οποία είναι και πιστοποιημένα βιολογικά.




Η Ευρυτανία
H Ευρυτανία είναι ο μικρότερος νομός της Στερεάς Ελλάδας και ο πιο αραιοκατοικημένος νομός στην Ελλάδα. Είναι μία καθαρά ορεινή περιοχή, με το μεγαλύτερο μέρος της έκτασής της να βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από 1.000μ. Διαθέτει μεγάλο υδάτινο πλούτο και τεράστια δασοκάλυψη. Ο νομός είναι σχεδόν ολοκληρωτικά καλυμμένος από βουνά. Στα ψηλότερα σημεία των βουνών κυριαρχούν τα έλατα. Χαμηλότερα, δάση από βελανιδιές, ενώ κάτω από τα 1.000 μ., μεσογειακά είδη βλάστησης.
Σύμφωνα με έρευνες της ΟΥΝΕΣΚΟ η Ευρυτανία θεωρείται μία από τις πρώτες περιοχές του κόσμου σε καθαρότητα περιβάλλοντος και η πρώτη πιο καθαρή περιοχή στην Ευρώπη. Αποτελεί δε, τη «βάση» για τις μετρήσεις των ερευνητών, θεωρώντας ότι η μόλυνση είναι μηδενική.